L’Herbolari del Rei, l’herboristeria més antiga de Barcelona continua la seva singladura.

L’herbolari del Rei ha estat una icona pels comerços d’Herboristeria. L’any que es va fundar, el 1818 per Josep Vilà. Era una època en què la majoria de venda de plantes medicinals es feia d’una manera ambulant i, especialment en fires i mercats. No obstant això, hi havia botigues estables on a més de les plantes medicinals clàssiques, s’oferien altres productes que veiem ara com curiosos, per exemple les sangoneres, molt emprades per intentar guarir diferents malalties.

I entre les botigues que es van fer més famoses teníem la del carrer del Vidre, al costat de la plaça Reial, que va veure créixer el seu prestigi l’any 1857 quan la van anomenar l’establiment proveïdor de la Casa Reial. El local va ser reformat per Francesc Soler i Rovirosa en un estil isabelí incloent-hi al mig del local una font de marbre amb la figura de l’il·lustre botànic Carl von Linné.
Tota la decoració de la botiga és d’un gust exquisit, els calaixos on es posen les herbes tenen uns dibuixos meravellosos de l’època i la majoria encara tenen un bon estat de conservació.

L’establiment ha estat tancat durant un temps (en diferents períodes, l’últim cop el setembre de 2021, amb seriosos dubtes que aquest cop seria el definitiu) ara s’ha tornat a obrir amb una nova empenta d’una dona emprenedora, a la que desitgem els majors èxits, i que pugui continuar aquesta extraordinària botiga sent un emblema de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *