Tècniques d’higiene bucal sostenible per millorar el medi ambient

En cada pas de la nostra rutina d’higiene dental, podem trobar plàstic. Barat, durador i resistent als danys de l’aigua a la qual se sotmet amb freqüència, no és d’estranyar que aquest material sigui el favorit dels fabricants. Es troba als tubs de la nostra pasta de dents, als contenidors en què entra el fil dental i a les ampolles del nostre col·lutori, i cada tros d’aquest deixa una marca en el medi ambient. Afegiu-hi el mal costum que moltes persones tenen de deixar córrer l’aigua mentre es raspallen, i es malgasten quatre litres d’aigua. Amb una mica d’atenció al detall i la selectivitat dels nostres productes per a la salut bucodental, podem reduir el nostre impacte en el medi ambient.

El fil dental està fet de niló, que normalment triga vuit dècades o més a descompondre’s en un abocador.

CANVIS EN LA HIGIENE DENTAL QUE PODEN PROTEGIR EL MEDI AMBIENT

Amb més gent preocupada per l’impacte que tenen els nostres costums en el medi ambient, s’han anat disposant nous productes al mercat. Cada innovació d’aquest tipus ve impulsada pel desig de mantenir una bona salut bucodental minimitzant l’efecte que pot produir al planeta. Algunes investigacions fins i tot han revelat tècniques que són potencialment millors per a la nostra salut bucal que el raspallat tradicional. Considereu el procés següent:

  • Passeu aigua per sobre del raspall de dents i després tanqueu l’aigua mentre us raspalleu.
  • En lloc d’esbandir-se després de raspallar-se i abans de passar el fil dental, escopir a l’aigüera.
  • L’ús de fil dental sense esbandida empenyerà la pasta de dents entre les dents on, d’altra manera, no podria arribar.
  • Un cop feta la vostra rutina, renteu i esbandiu la boca amb aigua.

Al llarg del procés, esteu fent canvis que eliminaran la quantitat d’aigua residual alhora que proporcioneu beneficis addicionals a la vostra pràctica d’higiene. A més, reduïu el vostre impacte ambiental utilitzant fil de seda de morera en un recipient metàl·lic. Voleu reduir encara més el vostre impacte? Hi ha investigacions que suggereixen que fer servir un cop d’aigua, la llengua i els dits per rentar-se les dents després de cada àpat pot tenir efectes superiors a les pràctiques tradicionals.

L’IMPACTE EN EL MEDI AMBIENT DEL PLÀSTIC DENTAL

Per entendre la importància de canviar la nostra rutina d’atenció dental, és essencial conèixer l’impacte que aquests productes dentals tenen en el nostre entorn. Tot i que gran part del plàstic utilitzat en productes d’higiene dental pot anar al centre de reciclatge, la majoria no. En canvi, en el millor dels casos, acabarà en un abocador; en el pitjor, s’obrirà pas als nostres cursos d’aigua i després al mar. El plàstic no es descompon de manera neta al medi ambient, sinó que es dissol lentament amb el temps en microplàstics que s’acaben en peixos, crustacis, mol·luscs i platges. Aquests microplàstics trigaran segles a degradar-se completament al medi ambient.

Extret de la web: https://kronquistdental.com/sustainable-oral-hygiene-techniques-to-save-the-environment/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *